Sandberghe

4 leuke tips voor kinderen in de herfstvakantie tijdens een verblijf op Sandberghe

 

De temperaturen dalen, het wordt eerder donker en de bladeren vallen van de bomen. Dit zijn dé signalen dat de herfst is begonnen! En dit is ook de periode dat de kinderen weer vakantie hebben. Maar wat ga je doen wanneer de kinderen herfstvakantie hebben? Het fijnste is natuurlijk om er even lekker een weekje tussenuit te gaan. Op vakantiepark Sandberghe geniet jij van de rust in de natuur en kunnen de kinderen zich vermaken met leuke activiteiten. Wij geven je 4 leuke tips voor de kinderen tijdens een verblijf op Sandberghe.

Tip! Heb je je verblijf nog niet geboekt? Wacht dan niet te lang. Er zijn nu nog enkele accommodaties vrij.

1: Ga op pad met het Doe & Ontdekteam

Het doe & ontdekteam is het animatieteam van Sandberghe. Tijdens de herfstvakantie is er een animatieteam aanwezig die leuke activiteiten voor de kinderen heeft bedacht. Tijdens de meeste activiteiten staat de natuur centraal. Zo is er bijvoorbeeld een herfstwandeling, een hulpmiddag in de moestuin en een speurtocht. Zien we jullie bij onze activiteiten? Wij hebben er zin in en hopelijk jullie ook!

 
 

2: Plan leuke activiteiten in de buurt

In de omgeving van Uden zijn er veel leuke activiteiten te plannen, zowel binnen als buiten.

Hullie speelboerderij
hullie speelboerderij
 

Op 500 meter afstand heb je de Hullie speelboerderij, met zowel binnen als buitenactiviteiten. Ze hebben bijvoorbeeld een ballenbak, trampolines, knutselhoek, skelterbaan of outdoor lasergamebaan.

Wist je dat... kinderen die verblijven op Sandberghe bij de receptie een stempel kunnen halen voor gratis toegang? De volwassenen hebben altijd gratis toegang.

AlpacaFarm
alpaca
 

Ga wandelen met alpaca’s in de bossen van natuurgebied de Maashorst. Maak tijdens de wandeling kennis met de alpaca’s en hun bijzondere wol. Na de wandeling heb je absoluut meer geleerd over alpaca’s. Bij slecht weer is er een knutselschuur met cavia’s, konijnen en lieve katten. Kortom, het is een leuke activiteit voor het hele gezin.

Mastworp
klimpark
 

De Mastworp zit naast ons park en echte avonturiers kunnen hier los in het klimpark. Het klimpark bevat 5 routes met verschillende hoogtes, klimelementen en ziplines. Ook kun je boulderen. Dit is een krachtige manier van klimmen op klimblokken. De routes zijn een soort puzzels waardoor je goed moet kijken hoe je start en eindigt.  

Ze hebben diverse buitenactiviteiten beschikbaar voor op het terrein, in het bos, op het water en op de fiets. Kies zelf (een combinatie van) activiteiten en stel geheel naar wens de ideale dag samen!

 
3: Zet zelf een speurtocht uit 

Ga wandelen door de Bedafse Bergen en stop onderweg voor leuke opdrachten. Hier enkele voorbeelden van opdrachten ter inspiratie:

  • Verzamel verschillende soorten herfstvruchten zoals eikels, hazelnoten en kastanjes. 
  • Zoek het allerkleinste en het allergrootste blaadje.
  • Tel de paddenstoelen onderweg
  • Vind 3 verschillende bladeren 

 

4: Maak leuke gerechten 

Eten, wie houdt er niet van? De herfstvakantie is een mooie gelegenheid om leuke herfstgerechten te maken met je kinderen. Een ideale activiteiten voor als het een dag wat slechter weer is. Wij hebben een paar leuke tips voor gerechten op een rijtje gezet:

Appelchips

Appelchips is heel makkelijk te maken.

  1. Verwarm de oven op 100 graden. Was de appel en haal het klokhuis eruit met een appelboor.
  2. Schaaf of snijd met een scherp mes de appel in zo dun mogelijke plakjes.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes erop. Strooi er wat kaneel overheen.
  4. Zet de bakplaat in de oven en laat de chips in ongeveer twee uur knapperig worden. Kijk tussendoor of ze al mooi bruin worden.
  5. Smullen maar!

Tip: kinderen kunnen de overgebleven appelschijfjes aan een touwtje rijgen en later opeten.

Appeltaart 

Een klassieke appeltaart kan natuurlijk ook niet ontbreken in de herfstvakantie.

Tip: laat de kinderen schillen en snijden, dat is goed voor de motoriek en zelfstandigheid. Houd natuurlijk wel een oogje in het zeil ;).

Pompoensoep 

Pompoensoep is een zoete soep en om die reden vinden kinderen het vaak erg lekker.

  1. Begin met het fruiten van een paar uien
  2. Snijd de pompoen in stukken en bak deze kort mee in de pan
  3. Giet er daarna groentebouillon over
  4. Pureer de pompoen en voeg room, peper en zout naar smaak toe
 

Wij wensen jullie veel plezier tijdens het verblijf op Sandberghe!

 

Nog niet geboekt? Bekijk hier onze accommodaties en check de beschikbaarheid 

 

Vakantiehuizen